Welkom Mapp van dms V2

Het afgelopen jaar is er een hoop veranderd en deze veranderingen hebben uiteindelijk geleid tot een volledig nieuwe versie van Mapp. Voor we de nieuwe features bespreken, eerst een kijkje terug in de (nog ) korte geschiedenis.

In den beginne

Mapp is begonnen als een simpel Excel bestandje om onze eigen tijdsbesteding in kaart te brengen. Het duurde niet lang of we gingen dit Excel bestandje ook gebruiken bij onze opdrachten. Het inzicht dat voortkomt uit het nauwkeurig in kaart brengen van de tijdsbesteding van mensen, mogen we met een gerust hart, enorm noemen. Maar ook enorm tijdrovend, dat moest beter kunnen en het idee voor Mapp was geboren.

Voor het uiteindelijk vertalen van ons idee naar een daadwerkelijk platform zijn we om de tafel gaan zitten met een externe partij en binnen enkele maanden was daar de eerste versie van Mapp.

Obstakels en oplossingen

Na een succesvolle lancering wilden we al snel door met de ontwikkeling. Helaas ging dit minder voorspoedig dan gedacht. Ons eerste obstakel was de samenwerking met de externe partij, outsourcen brengt een hele set uitdagingen met zich mee (lees communicatie) en dat belemmerde de snelheid waarmee ideeën omgezet konden worden in nieuwe functies of verbeteringen.

Samen met de externe partij besloten we dat wij de ontwikkeling zelf zouden overnemen en vrijwel direct liepen we tegen een tweede obstakel op. Het platform was niet opgezet met het idee er volledig nieuwe functies aan toe te voegen. Een aantal maanden hebben we tegen het systeem gevochten om uiteindelijk tot het inzicht te komen dat we misschien beter met een schone lei konden beginnen. Dit keer waren we alleen wijzer en gingen we alles zelf doen!

Klaar voor de toekomst

Nu enkele maanden later kunnen we u verblijden met de komst van een gebruiksvriendelijkere versie van Mapp. Voor de oude gebruikers lijkt er wellicht niet veel veranderd, maar met een aantal slimme nieuwe functies is de ervaring compleet vernieuwd, om een voorbeeld te geven minimaliseert de applicatie zich na het registreren van een activiteit en word er “intelligenter” omgesprongen met begin- en eindtijden bij het opstarten en afsluiten. Zo zijn er nog tientallen veranderingen doorgevoerd die u eigenlijk gewoon zelf moet ervaren, download de demo van Mapp V2.

Ook de server kant van het platform hebben we volledig gereviseerd, zodat we beter voorbereid zijn op de toekomst. Nieuwe functies kunnen gemakkelijk worden toegevoegd en kunnen we dus nu al vol enthousiasme werken aan een nog betere versie!

Alle nieuwe functies

  • Activeitenboom kan meer lagen bevatten (voorheen maximaal 3)
  • Na registratie minimaliseert de applicatie zich automatisch
  • Slechts één keer aanmelden
  • Keuze om de Mapp automatisch op te starten
  • Vernieuwde tijdslider voor een intuïtievere ervaring
  • Beschikbaar voor Windows (xp ,vista,7,8) , Linux en Mac
UA-23678431-3